OCHTEND

Een doorsnee dag van de Toerisme Vlaanderen-woordvoerder begint al vroeg. Tussen 6 en 7u bekijk ik het persoverzicht via Gopress, en natuurlijk ook de kranten. Indien nodig bereid ik een reactie voor vanuit Toerisme Vlaanderen. Want newshacking is een techniek die we bij Toerisme Vlaanderen graag omarmen. Ik informeer ook de interne belanghebbenden over relevante nieuwsfeiten en de resultaten van onze perswerking.

MIDDAG

Inhoudelijke experte Geneviève moet een radio-interview geven over een toegankelijksinitiatief van Toerisme Vlaanderen. Ik bereid samen met haar het interview voor. Ik speel even de rol van interviewer, en geef Genevieve nog wat tips&tricks mee. Selecteer maximum 3 boodschappen en blijf daarbij. For the record: ze deed het fantastisch!

NAMIDDAG

Tweewekelijks woon ik het teamoverleg van ons corporate communicatieteam bij. Belangrijk, want het communicatieteam en de woordvoerder moeten natuurlijk één op één samenwerken. Tijdens zo’n meeting vertelt iedere collega waar hij of zij mee bezig is en wordt het werk dat de komende weken op de communicatieplank ligt verdeeld. Maar, nog veel belangrijker, we delen er ook onze kennis en inspiratie.

AVOND

Persvragen hebben nogal eens de neiging om pas laat in de namiddag in de mailbox te vallen. Wij maken er een punt van om ze binnen de 4 uur te beantwoorden. En dat betekent regelmatig dus ook avondwerk: informatie verzamelen bij onze inhoudelijke experts, eindredactie op die informatie doen en de antwoorden bezorgen aan de journalist, en natuurlijk ook paraat blijven voor opvolgvragen. Want meestal brengt de ene vraag een andere met zich mee.

WEEKEND

Woordvoering is een 24/7 job. Ook op feestdagen en tijdens weekends zijn er persmomenten waar de woordvoerder best ook aanwezig is. Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, was er een leuk persmoment met een aantal Italianen die de diefstal van een authentieke Bruegel uit hun dorpskerk wisten te verijdelen. Als dank haalde Toerisme Vlaanderen ze naar Vlaanderen voor een aantal authentieke Bruegel-belevingen, zoals bijvoorbeeld de tentoonstelling Feast of Fools in het kasteel van Gaasbeek. De minister had een cadeautje bij voor de Italiaanse helden, terwijl ik interviews gaf voor de Vlaamse pers. En de Italianen, zij keerden tevreden terug en zijn voortaan perfecte ambassadeurs van toeristisch Vlaanderen.

You might also like