‘Een dag in het leven van…Vanessa Polo Friz, RTL Belgium’

Ondanks het thuiswerken, is mijn ochtendritueel niet veranderd. Ik open mijn ogen rond 07:00 uur, maar blijf nog even liggen om het persoverzicht van de dag te lezen (topprioriteit, zelfs in het weekend) voordat ik even naar Instagram kijk. Ik volg alleen merken en mensen die mij inspireren, dat is een goede manier om op de hoogte te blijven van wat er gaande is in mode, design, kunst en cultuur.

Aangezien we toch van thuis uit werken, maak ik van de gelegenheid gebruik om pilates of yoga te doen voordat ik aan de marathon van de dag begin. Marathon omdat de aanvragen talrijk zijn en onze manier van communiceren veranderd is sinds het begin van de crisis. Elke dag komen dezelfde vragen naar voren: waarover, waarom en hoe gaan we communiceren?

We zijn met 6 in het Media Relations-team. Onze laatste programma-persconferentie was op 12 maart, maar we hebben sindsdien niet veel tijd gehad om uit te rusten. RTL Belgium heeft namelijk al aan het begin van de lockdown besloten om een sterke band met haar publiek te behouden. Heel snel hebben nieuwe programma’s of inhoud zoals ‘Belges à domicile’, die in de pers in de kijker gezet moesten worden, zich gevestigd op radio en televisie. Ik heb dan ook het geluk om elke dag (virtueel) door te brengen met een zeer dynamisch team. Een kleine gedachte dus voor iedereen die elke dag het beste van zichzelf geeft om RTL in leven te houden.

(© Sébastien Dubois, RTL Belgium)

Op de middag ben ik meestal net klaar met de gebruikelijke meeting met mijn collega’s die verantwoordelijk zijn voor de communicatie tussen B en C, de partnerschappen, de zelfpromotie en met onze directeur. Zo maken we de algemene balans op en blijft de positieve groepsdynamiek intact. Daarna is het tijd om de keuken in te gaan: ik probeer elke dag lekkere maaltijden te bereiden, tussen de telefoontjes naar mijn mama en vrienden door. 

In de namiddag gaat mijn dag verder met telefoongesprekken met het team, persplannen, verzoeken van journalisten en het evalueren van die verzoeken met de persattachés, het verbeteren van persberichten en de stakeholders op de hoogte houden van hoe het gaat. Als mijn agenda het toelaat ga ik voor de avond valt nog een halfuur, of langer, wandelen om mijn hoofd leeg te maken voor ik de werkdag beëindig. Daarna verlies ik me graag in een goed boek, een tijdschrift, een serie of een romantische film. (Want zo’n film is perfect om nachtmerries op afstand te houden)

You might also like