‘Een dag in het leven van…. Sara Vercauteren, DPG Media’

Werkdagen van een woordvoerder zien er sowieso al niet standaard uit. Je weet meestal nog wel hoe je dag begint maar vooral niet hoe of wanneer die eindigt. Maar deze coronatijden zetten alles op zijn kop.

24/7

Mediabedrijven blijven uiteraard in stevig tempo voortwerken tijdens deze coronacrisis want meer dan ooit is er nood bij mensen thuis om geïnformeerd en geëntertaind te worden. Maar hoe doe je dat als je redacties niet allemaal op kantoor kunnen werken? Of als je fictiereeksen of showprogramma’s niet meer kan opnemen? Bovendien zit je als commercieel mediabedrijf in een paradoxale situatie waarbij het aantal kijkers, luisteraars en lezers boomt terwijl de advertentie-inkomsten achterblijven. Met dank aan veel creativiteit, flexibiliteit en doorzettingsvermogen slagen we erin om onze business te doen draaien. En zijn we meer dan ooit één team tegen corona.

We maakten daar als communicatieteam deze video over: https://www.dpgmedia.be/nl/nieuws/als-een-team-tegen-corona

08u vinger aan de pols

Hoe je het ook draait of keert, de coronacrisis stelt iedereen voor grote uitdagingen en crisiscommunicatieplannen worden dezer dagen naarstig herschreven en aangevuld. We beleven op vele fronten toch iets wat we nooit hadden kunnen indenken. We hebben om 8u ’s morgens meestal een call met de directie van DPG Media om de belangrijkste acties en bezorgdheden te delen. Ook ik ben daarbij om vinger aan de pols te houden. Mijn rol in de meeting: de dingen die leven binnen en buiten het bedrijf aankaarten en perceptierisico’s- en kansen inschatten.

10u teamspirit

Mijn belangrijkste rol vandaag – als verantwoordelijke voor de interne en externe communicatie van DPG Media – is om mijn fantastische communicatieteam te blijven coachen en motiveren vanop afstand. Sinds de lockdown hebben we elke dag om 10u ’s morgens een hang out-meeting met heel het team om informatie te delen, te overleggen over communicatieprojecten maar ook om het even over wat koetjes en kalfjes te hebben. We werken allemaal van thuis uit dus elkaar blijven (online) zien en goed contact behouden, vind ik super belangrijk. 

11u Familie en Thuis: fans teleurstellen

Vrijdag 25 april is er de laatste uitzending van de dagelijkse soaps Familie en Thuis. Er kan door corona namelijk al weken niet meer opgenomen worden aangezien de 1,5 meter afstand moeilijk is op een set. We waren er lang van uit gegaan dat we voor de zomer konden terugkeren met uitzendingen maar de knoop is nu doorgehakt dat dat niet lukt.

We hebben, in overleg met VRT, beslist om onze Familie en Thuis pas terug te brengen na de zomervakantie. Een domper voor de fans uiteraard. En een belangrijke communicatie dus: https://communicatie.vtm.be/familie-eindigt-seizoen-onverwacht-met-heel-wat-intriges-en-keert-na-de-zomer-full-force-terug-met-nieuwe-uitzendingen


12u deeltijds leerkracht en voltijds mama

De ‘preteaching’ is begonnen deze week. Ook ik moet mijn steentje bijdragen met twee dochters thuis (5de leerjaar en 1ste middelbaar). De combinatie kinderen thuis en fulltime werken is voor iedereen een uitdaging. Een roeping als leerkracht heb ik duidelijk niet gemist…

 15u CEO Update

In de namiddag volgen er wat telefoons van journalisten: hoe zit het met de advertentie-inkomsten? kunnen wij het homokoppel van Blind Getrouwd nog interviewen? mogen wij dit Voice-fragment gebruiken voor ons programma?, enzovoort. Maar de meeste aandacht gaat naar de voorbereiding van onze CEO update van die dag. Om de paar maanden spreekt onze CEO Kris Vervaet het personeel toe en geeft toelichting bij het reilen en het zeilen van ons bedrijf. We doen dit vandaag uiteraard online vanuit de ‘Blijf in uw kot’-studio in Vilvoorde. Q-dj Vincent Fierens interviewde onze CEO. Honderden medewerkers volgden vanuit thuis en konden ook hun vragen stellen.

 19u Geen Commentaar

In mijn vrije tijd werk ik aan mijn boek ‘Geen Commentaar’. Ik heb van uitgeverij Pelckmans Pro namelijk het goede nieuws gekregen dat er een 3de druk zal komen. En dus heb ik de kans om het boek te actualiseren. De coronacrisis zal in elk geval voor heel wat nieuwe anekdotes zorgen.

 20u Klappen met de buren

Om alle helden in deze coronacrisis een hart onder de riem te steken, komen wij met onze buren om 20u buiten om even te klappen en ook een klapke te doen. Zeker in deze coronatijden geldt: beter een goede buur dan een verre vriend.

20.30u Ge Hadt Erbij Moeten Zijn

Family time: allemaal samen in de zetel voor het nieuwe seizoen van de VTM-reeks Ge Hadt Erbij Moeten Zijn. Bij de start van het programma wordt de melding getoond: ‘Dit programma werd opgenomen nog voor de coronarichtlijnen’. Eén van de dingen die we een paar weken geleden met de verschillende zenders afspraken omdat beelden van knuffelende en kussende mensen vaak zorgden voor verwarring bij kijkers.

Verwarring voel ik niet als ik naar tv kijk nu. Wel het gevoel: wat waren we toch vrij toen, en zo onbezorgd ook…. Hopelijk komt die tijd snel terug. Courage iedereen. Het komt goed!

You might also like