6u30 

De wekker gaat. Het eerste wat ik doe als ik opsta? Ik verbind mijn telefoon met de WiFi, bekijk mijn e-mails en ochtendwaarschuwingen, … Het is een onveranderlijk ritueel, behalve wanneer ik op vakantie ben!

7u00

Ik neem de trein naar Brussel. Deze treinreis is een echte ‘luchtsluis’ voor mij. ’s Morgens kan ik mezelf conditioneren en mij voorbereiden op vergaderingen of op dossiers die op me wachten. ’s Avonds is de treinreis een manier om te ontladen en mezelf leeg te maken voordat ik mijn familie terugvind en mezelf volledig aan hen toewijd.

8u15

Aankomst in onze kantoren in hartje Brussel! Zodra mijn computer is aangesloten, is het eerste dat ik doe het persoverzicht samenstellen. Dat is om 8u30 verzonden naar alle managers van het bedrijf en bevat een samenvatting van artikels die ’s ochtends gepubliceerd zijn, waarin AG Insurance in vermeld staat. Dat doen we om beurt met mijn 2 Nederlandstalige collega’s. De rest van de ochtend bestaat uit teamvergaderingen, vergaderingen met de bedrijfsmanagers om toekomstige projecten te bespreken en het beheer van de newsroom.

12u45

Aangezien AG’s hoofdkantoor slechts op een steenworp verwijderd is van de Nieuwstraat (en ik lichtjes shopaholic ben), geef ik toe dat ik er tijdens de middag wel vaak langskom, al is het maar gedurende 10 minuten. Door de winkels flaneren en aan de verleiding weerstaan is niet altijd gemakkelijk! Ik ga ook regelmatig dineren in ons bedrijfsrestaurant of neem een broodje en ga het bij mooi weer samen met collega’s in de tuin opeten.

13u30

Mijn middagen lijken erg op de ochtenden. Ik beantwoord eventuele vragen van journalisten, woon briefings bij, bereid persdossiers voor, … altijd met oog op nieuwssites die ik in de achtergrond in de gaten houd!

18u00

Na mijn treinrit huiswaarts haal ik mijn dochters op school en ga ik verder met wat ik mijn tweede dag noem: huiswerk, avondeten, het bad, een verhaaltje voor het slapengaan, kusjes en knuffels. Wanneer onze meiden te slapen liggen, kijken we meestal naar series (Netflix is mijn vriend). Mijn favorieten? House of Cards, Homeland en Grey’s Anatomy! Als mijn partner er niet is (hij werkt vaak ’s avonds of ’s nachts), geniet ik van de momenten waarop ik alleen ben om … te schrijven! Ik bewaar een persoonlijke blog die ik zo regelmatig mogelijk probeer te voeden. Het laat me toe iets creatiever te zijn en iets meer ‘mezelf’ te zijn in mijn teksten, wat niet mogelijk is in de professionele context. Een echte ontsnapping!

De weekends brengen we meestal met ons gezin door. Mijn dochters zijn nog klein en we maken gebruik van de kostbare momenten waar we ons met 4 kunnen bevinden. Je kunt me heel regelmatig kruisen in Pairi Daiza, bijvoorbeeld. Mijn passie (dat een grote rol speelt tijdens mijn weekends): bakken! Taarten, cupcakes, macarons, … geen weekend zonder een kleine zoetigheid. En maandag staan mijn collega’s mij op te wachten voor hun deel.

You might also like